Той си е отишъл на 75-годишна възраст след кратко боледуване

Бившият английски национал и легенда на Висшата лига на Манчестър Сити Колин Бел почина след кратко боледуване на 75-годишна възраст, съобщи клубът.

“Колин си отиде мирно след кратко боледуване, което не беше свързано с COVID-19”, каза Манчестър Сити. Бел изигра 492 мача за Сити и въпреки че беше халф, той вкара 152 гола. Според броя на участията той е на пето, а според отбелязаните голове, на четвърто място, във вечния списък на клуба в Манчестър.

Прякорът на Бел бе Кралят на Кипакс, легендарната трибуна на Мейн Роуд, старият стадион на Сити. Играл е само в три отбора през кариерата си: Бери, Ман Сити и Сан Хосе.

Шампион на Англия за сезон 1967/68, носител на ФА къп за 1969г, на Суперкупата през 1968 и 1972г. Също така печели Купата на Лигата в 1970, както и КНК същата година: единственият европейски трофей за отбора.

Изиграл е над 400 мача за Сити, за Англия има 48 срещи, вкл и Световното през 1970г. Носител е на Most Excellent Order of the British Empire или MBE, която носи титлата Сър. Една от главните трибуни на Етихад носи неговото име.

Вашият коментар