Tой е внук на двете легенди на клуба от 60-те години.
В мача за Купата на лигата против “Саутхемптън” за “МАН СИТИ” дебютира 18-годишният полузащитник Томми Дойл. Момчето игра в центъра на полузащитата и помогна на отбора да победи с 3:1.

И това е специален дебют. Дойл неслучайно е избрал, именно “МАН СИТИ” – цялото му семейство (и по бащина, и по майчина линии) е свързано с този клуб. Родителите на момчето (Скот Дойл и Шарлот Пардо) са познати още от детството, когато техните бащи са играли за “МАН СИТИ”, а след това вече пораснали са сключили брак. Томми е роден през месец октомври 2001 година.

Майк Дойл и Глин Пардо са съотборници в най-добрия отбор на “МАН СИТИ” преди ерата на шейховете: през 1968 година те заедно са спечелили шампионата на Англия през 1969-та година – Купата на страната, а през 1970-та – КНК и Купата на лигата.
Дойл е играл на позицията полузащитник и е прекарал в клуба 13 години (1965-78). За това време той е изиграл 570 мача във всички турнири и два пъти е ставал най-добър футболист – през 1971-ва и 1974-та.

One Comments

  • Пожелавам на това момче да стане една от нашите звезди в бъдеще! Поздрави за админа и всички фенове на МАНСИТИ! Утре ще прегазим “светците” и така до следващата неделя!

Вашият коментар